Beste bezoeker
Welkom bij DVG

Nieuws

Datum: 11-12-2017

DVG-franchisenemersdag in Duitsland geslaagd

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van DVG Personenvervoer, werden de franchisenemers onlangs getrakteerd op een 2-daags jubileumuitje naar Duitsland.

Meyer Werft

Op maandag 27 november jl. vertrok, na een zeer goed verzorgde lunch bij Hotel Van der Valk in Emmen, het gezelschap met touringcars van DVG-franchisenemer IJsseltours richting Papenburg. Daar stond een bezoek aan de Meyer Werft op het programma. Bij dit familiebedrijf dat als sinds 1795 bestaat, worden de grootste cruiseschepen ter wereld  gebouwd voor klanten over de hele wereld. Hier kon men met eigen ogen aanschouwen hoe de bouw van zo’n enorm cruiseschip  in zijn werk gaat. Erg imposant!
Na de rondleiding door de werf en diverse audiovisuele presentaties werd de reis hervat richting Bremen. Na het inchecken en het gebruiken van een aperitief in het hotel stond er een uitgebreid dinerbuffet op het programma bij een restaurant in het centrum van Bremen. Tijdens het diner blikte directeur Wim Brouwer in zijn speech terug op 25 jaar DVG. Brouwer werd op zijn beurt weer toegesproken door commissaris Rob Koelemeijer. Als blijk van waardering ontvingen alle aanwezigen een DVG-horloge.


Mercedes Benz Bremen

Dinsdags werd, na een uitgebreide brunch in het hotel, koers gezet richting de Mercedes Fabriek in Bremen. In deze fabriek worden de diverse Mercedes C- modellen en de E- Cabriolet geproduceerd. Daar stond het gezelschap een gevarieerd programma te wachten. Terwijl de ene groep door de sponsoren Mercedes Benz Nederland en Talent4Taxi aan de hand van presentaties werden geïnformeerd over de toekomstvisie van beide bedrijven, werd een andere groep rondgeleid door de fabriek en kon weer een andere groep zelf GLC-rijden op het parcours. Tijdens de rondleiding door de fabriek was iedereen zeer onder de indruk van deze geoliede machine waar per dag 1.800 Mercedes voertuigen van de band rollen. Een zeer ingenieus logistiek systeem, compleet met robots, zorgt ervoor dat alle modellen één voor één op maat geproduceerd kunnen worden. Heel leuk om eens een kijkje achter de schermen te kunnen nemen bij een fabriek als deze! Het parcours was een echte uitdaging: hellingen van 10 en 15% met als klap op de vuurpijl “The Rock”, met een stijgingspercentage van 70% en een afdaling van 80% een echt hoogtepunt (zie foto). Ook het meerijden in een spiksplinternieuwe Mercedes E-klasse op het testcircuit was spectaculair. Je gaat immers niet elke dag met 140 kilometer per uur door de bocht…

Om 9 uur ’s avonds reden de touringcars de parkeerplaats in Emmen weer op. We kijken met z’n allen terug op een geslaagd jubileumuitje.


Deel
Deel
Contact
Zoek taxibedrijf
openen / sluiten
Zoek op postcode
openen / sluiten
Zoek op plaats
openen / sluiten
Zoek op bedrijfsnaam
openen / sluiten
Vacatures
Agenda
openen / sluiten