Beste bezoeker
Welkom bij DVG

Nieuws

Datum: 14-06-2018

DVG verzorgt sociaal vervoer gemeente Kampen

DVG-franchisenemer Taxi Centrale Zwolle  gaat vanaf 1 augustus 2018 het sociaal vervoer (leerlingenvervoer en Wmo-vervoer) in de gemeente Kampen verzorgen.

Aanbesteding

Het contract met de huidige vervoerder Connexxion loopt af waardoor het opnieuw moest worden aanbesteed. Met ingang van 1 januari 2017 is de provincie Overijssel gestopt met het OV-vervoer via de Regiotaxi en moeten gemeenten zelf het Wmo-vervoer organiseren. De gemeente Kampen koos voor een zorgvuldige overgang en verlengde het contract met Connexxion tot 1 augustus 2018. Inmiddels heeft Kampen – samen met een aantal andere gemeenten in de regio – het vervoer opnieuw aanbesteed. Hierbij voldeed DVG aan de eisen die gesteld zijn. DVG gaat bovendien investeren op een goede kwaliteit van het maatwerkvervoer en duurzaamheid. Zo gaat een deel van de bussen rijden op groen gas.

Het betreft een contract voor 4 jaar, met 2 x 2 optiejaren. Vanaf 1 augustus 2019 stromen ook de gemeenten Staphorst en Zwartewaterland in binnen dit contract.


Vervoerder

Taxi Centrale Zwolle (TCZ) zal als onderaannemer het vervoer voor DVG gaan uitvoeren. Behalve een andere vervoerder zullen Wmo-pashouders weinig verandering merken. Voor leerlingenvervoer verandert er niets. TCZ verzorgt ook nu al voor de gemeente Kampen het leerlingenvervoer. Betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd.


Deel
Deel
Contact
Zoek taxibedrijf
openen / sluiten
Zoek op postcode
openen / sluiten
Zoek op plaats
openen / sluiten
Zoek op bedrijfsnaam
openen / sluiten
Vacatures
Agenda
openen / sluiten