Beste bezoeker
Welkom bij DVG

Nieuws

Datum: 10-07-2017

KNV Taxi wordt KNV Taxi & Zorgvervoer

Tijdens het Taxi Jaarevent van ondernemersorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) Taxi, maar ook al daarvoor, gebruikte KNV al enkele keren de nieuwe roepnaam KNV Taxi & Zorgvervoer. Met deze nieuwe naam onderstreept KNV Taxi haar rol in zorgvervoer.

Zorgvervoer belangrijk onderdeel

De statutaire naam van de organisatie is Taxivervoer Nederland. Die van de federatie waar KNV Taxi deel van uitmaakt luidt Koninklijk Nederlands Vervoer. Volgens sectorsecretaris Hubert Andela wil KNV Taxi met de nieuwe roepnaam recht doen aan het feit dat meer dan de helft van de leden zich toeleggen op het vervoeren van kwetsbare passagiers. Zorgvervoer dus. Voor mensen die de bedrijfstak niet goed kennen, maakt de toevoeging 'Zorgvervoer' duidelijk waar de leden voor staan en waar de sector voor staat.


Desastreuze gevolgen bezuinigingen

Het zorgvervoer is goed voor bijna 75% van de taximarkt. Dit vervoer kampt al jaren met bezuinigingen en de desastreuze gevolgen van aanbestedingen die vooral op basis van prijs worden gegund. "Zowel de veelal kwetsbare gebruikers als de taxibranche worstelen met de consequenties van kwaliteitsuitholling", schreef KNV Taxi net voor het KNV Taxi Jaarevent op 31 mei jl. De ontwikkelingen leidden in 2016 en in de jaren daarvoor tot een kaalslag in de sector: aan het bestaan van 136 (familie)bedrijven en aan 4.512 dienstverbanden kwam een einde.


<bron: Personenvervoer Magazine, juni 3:2017)


Deel
Deel
Contact
Zoek taxibedrijf
openen / sluiten
Zoek op postcode
openen / sluiten
Zoek op plaats
openen / sluiten
Zoek op bedrijfsnaam
openen / sluiten
Contact
Contactmanager
openen / sluiten