U bevindt zich hier: Home » Wie zijn wij

Kwaliteit & Opleidingscentrum van DVG

Geschiedenis

DVG Kwaliteit & Opleidingen is sinds 20 jaar dé landelijke specialist in collectief personenvervoer. Vervoer van mensen die veelal speciale aandacht nodig hebben, zoals ouderen, gehandicapten en leerlingen.
Vanaf begin 2000 bieden we actief begeleiden van bedrijven met het invoeren van TX-Keur en ISO 9001.
Sinds 2007 zijn we zelfstandig actief met eigen instructeurs om opleidingen te verzorgen voor onze franchisenemers.

Kwaliteit van de dienstverlening

Alle instructeurs zijn erkend TX-opleider én erkend opleider bij Sociaal Fonds Taxi. Deze instructeurs hebben in de loop der jaren veel ervaring en kennis opgedaan, bij het verzorgen van de vereiste opleidingen voor TX-Keur. Daarnaast beschikken we over rij-instructeurs met WRM-certificaten.

In samenwerking met (erkende) externe partijen worden ook o.a. cursussen BHV, Levensreddend Handelen, EHBO, FAI, FIRST AID International en Managementcursussen aangeboden. Ook bieden we professionele rij-trainingen aan. Dit alles om controle te houden op de kwaliteit van de opleidingen en de dienstverlening aan de franchisenemers zo compleet mogelijk te maken. Begeleiding van TX-Keur wordt gegeven door onze ervaren kwaliteitsmanagers die inmiddels al vele jaren actief zijn in de taxibranche.

Doelstelling

Kwaliteit is voor ons erg belangrijk. Wij zijn reeds jaren gecertificeerd met het ISO 9001-certificaat, het ISO 14001-certificaat, hét systeem om ons milieubeleid mee te onderstrepen. Bij ons staat de klant centraal en wordt actief de klanttevredenheid getoetst.

Ons doel is de kwaliteit van de dienstverlening continu te meten en te verbeteren. Wij bieden de aangesloten ondernemers continue begeleiding om certificeringen te behalen en te behouden. Hiervoor biedt DVG Kwaliteit & Opleidingen producten aan die kwaliteitsbeheersing doen vereenvoudigen. Tevens verzorgen we bij de aangesloten franchisenemers de vereiste en aanvullende cursussen/opleidingen die noodzakelijk zijn voor zowel rijdend als niet-rijdend personeel.

Ook controleren we of vervoersprojecten worden uitgevoerd op het door ons (en het door de opdrachtgever) vereiste kwaliteitsniveau.

Toonaangevend binnen de branche

Doordat wij beschikken over vertegenwoordigers in zowel KNV als het College van Deskundigen TX-Keur en het College van Deskundigen van CCV, zijn wij in staat om in te spelen op trends en ontwikkelingen in de branche en op nieuwe eisen en wetgeving.

Ook wanneer in de nabije toekomst de opleidingseisen aan de taxichauffeur gewijzigd zullen worden, kunnen wij hier direct op inspelen.