Bevrijdingsvuur met Taxi van Raaij door Nederland

Vijf taxibedrijven, waaronder DVG-franchisenemer Taxi van Raaij uit Arnhem, hebben een bijdrage geleverd aan de viering van Bevrijdingsdag. Zij hebben het Bevrijdingsvuur onder toezicht van bekende Nederlanders vanuit Wageningen naar de provinciehoofdsteden vervoerd. 

Normaal gesproken dragen duizenden estafetteloper het vuur door de nacht vanuit Wageningen naar tientallen gemeenten verspreid over het land. Dat kon dit jaar evenals vorig jaar niet doorgaan wegens corona. Daarom werd het vuur dit jaar per taxi verspreid. Naast een viertal andere vervoersbedrijven, kreeg ook Taxi Van Raaij de opdracht om het vuur naar de provinciehoofdsteden te vervoeren.

Zogenoemde 'Verschilmakers' werden aangewezen om het vuur naar veertien plaatsen te brengen waar normaal gesproken een Bevrijdingsfestival plaatsvindt. Deze festivals werden nu online georganiseerd. Onder de Verschilmakers ook Splinter Chabot (foto), die met het vuur in een taxi van Taxi van Raaij stapte (foto). Andere Verschilmakers waren Krystal van Dinter, Ruben Hein, Erik van Till, Lakshmi, Loiza Lamers, Tommy en Rowan, Nazmiye Oral, Dante Kedde, Massood Eslami, Natasha van Weezel, Lola Fioole en Inez Valize. Zij namen plaats in de taxi’s en hielden toezicht over het vuur van de vrijheid. Om 13.00 werd het vuur op alle plekken tegelijk ontstoken. 

Bevrijdingsvuur met Taxi van Raaij door Nederland