DVG gaat taxivervoer Ministerie van Defensie verzorgen en neemt tevens Taxiboeken.nl over

In verband met het aangevraagde faillissement van Mobility ID, is DVG door het Ministerie van Defensie benaderd om met ingang van maandag 11 november het vervoer onder gelijke voorwaarden te gaan verzorgen tot april 2021.

Verdeling ritten
Een aantal van de DVG-franchisenemers verzorgt of verzorgde dit vervoer reeds in opdracht van Mobility ID en zijn hierover positief gestemd. Om die reden is DVG ingegaan op het verzoek van het ministerie. Vanaf 11 november wordt het vervoer vanuit de DVG-regiecentrale verdeeld. Dit primair onder de DVG-franchisenemers. Het gaat landelijk om ongeveer 60 ritten per dag.

Taxivervoer
Het vervoer betreft het vervoeren van een of meerdere taxipassagiers (meestal 1, maximaal 8 personen), inclusief maximaal 5 kilo handbagage en 20 kilo bagage per persoon en eventuele hulpmiddelen - zoals een inklapbare rolstoel of hulphond, over de weg binnen Nederland met daartoe ingerichte taxi’s inclusief de diensten van een chauffeur.

Het merendeel van het vervoer betreft het vervoeren van defensiepersoneel vanuit hun thuislocatie naar een defensielocatie en/of zorglocatie en vice versa.

Tevens overname Taxiboeken.nl en andere domeinnamen
Naast het vervoer voor het ministerie van Defensie, waren er nog een aantal andere business-to-business en business-to-consumer vervoersprojecten die door Mobility ID BV werden verzorgd. Het grootste business-to-consumer project liep via het platform Taxiboeken.nl. Op de faillissementsveiling is het DVG gelukt om de website en domeinnaam Taxiboeken.nl en verschillende andere domeinnamen te bemachtigen. Dit betreft de domeinen: rolstoeltaxiboeken.nl; rolstoelbusboeken.nl; rolstoelvervoerboeken.nl; rolstoelvervoerboeken.com; orderyourtaxi.com; orderyourtaxi.nl; maastrichtairport-taxi.com; lelystad-airporttaxi.com; eindhovenairport-taxi.com; groningen-airporttaxi.com en sneleentaxiboeken.eu.

Met het binnenhalen van Taxiboeken.nl verwacht DVG een flinke stap voorwaarts te kunnen maken in de online boekingsmarkt.

DVG gaat taxivervoer Ministerie van Defensie verzorgen en neemt tevens Taxiboeken.nl over