Bonus vanwege score 8,4 bij KTO DGV Westfriesland goed besteed.

DVG-franchisenemers Taxi Kaijer, Taxicentrale West-Friesland en Taxi Tromp staan iedere dag weer klaar om het Doelgroepenvervoer Westfriesland te verzorgen. Dat ze dit met veel zorg doen blijkt wel uit de waardering van hun passagiers, die bij het klanttevredenheidsonderzoek (KTO) gemiddeld een 8,4 als cijfer gaven.

Vanwege die hoge score heeft de opdrachtgever een bonus gegeven, waarmee een activiteit voor hun medewerkers is georganiseerd. Samen met het Oorlogsmuseum in Medemblik is er een mooie dag in elkaar gezet.

Rond 11:00 uur kwamen als verrassing 6 legertrucks verdeeld over de 3 bedrijven in Wervershoof, Bovenkarspel en Heerhugowaard aanrijden. Op deze 3 locaties stonden in totaal 75 medewerkers klaar om die dag in het zonnetje te worden gezet! 

De legertrucks kwamen om 12:00 aan bij het Oorlogsmuseum. Onderweg zijn bij diverse W.O.II monumenten de verhalen erachter vertelt. Bij het museum werd direct aangeschoven aan het geheel verzorgde broodtafelbuffet inclusief salades en broodjes kroket.

Na de lunch vertelde Mark Weinholt van DVG over de samenwerking tussen de 3 DVG-franchisenemers en waarom dit een succesformule is. Martha van der Meer van de gemeente Hoorn vertelde over hoe het KTO is uitgevoerd en ging dieper in op de behaalde scores. Met een score van een 8,4 gaat er uiteraard veel goed, maar verbeterpunten zijn er altijd! Rob Kaijer van Taxi Kaijer stelde de aanwezigen nog een aantal prikkelende vragen, over zaken die in de praktijk (kunnen) spelen en hoe hiermee om te gaan.

Vervolgens werd de groep in 2-en gedeeld en is de Experience Tours gedaan. Volgens het Escaperoom-concept zijn de groepen interactief de geschiedenis gaan ontdekken. Na 2 uur lekker bezig te zijn geweest, kwamen de groepjes 1 voor 1 uit de Tours vandaan. Er stond een hapje en een drankje voor ze klaar. Na 3 kwartier borrelen werden als verrassing, door het vrijwilligersteam van het Oorlogsmuseum,  75 oliebollen rondgedeeld. De oliebollen zijn tegen een sponsoractie-betaling door het Rode Kruis in Medemblik, vers gebracht. Na een luid applaus en lekker gesmikkeld te hebben, stonden er nog 3 leuke activiteiten op het programma.

Daarna werd in een deel van het museum een 3-gangen buffet op originele W.O.II-veldkeukens bereid. Waarbij alle medewerkers van de 3 bedrijven lekker konden aanschuiven. Aan het eind van de avond is iedereen weer in de legertrucks terug naar de bedrijfslocaties gebracht. Iedereen heeft enorm genoten van deze leuke, interessante en compleet verzorgde dag uit. 

Als dank voor de goede organisatie heeft het museum nog een gift van € 500 ontvangen. Deze kunnen zij naar eigen inzicht besteden aan de maatschappelijke doelen van het museum. Zoals het ontvangen van meer dan 150 schoolklassen per jaar.

Bonus vanwege score 8,4 bij KTO DGV Westfriesland goed besteed.