Mooie zomer

‘Vakantie. Wat een rust,’ denk ik wanneer ik maandag 25 juli op de A58 rijd. Het is de eerste dag van de schoolvakanties in het zuiden van het land. Ik rijd niet richting mijn vakantieadres, maar richting Rijen, naar DVG. Het is dat je maar 100 kilometer per uur mag, maar het aantal medeweggebruikers leent zich deze morgen voor meer. De verleiding ligt op de loer, zomaar 110 ofzo. Maar mijn trouwe vriendin die mij altijd weer rondom allerlei verkeersonheil leidt, waarschuwt dat er een radarcontrole is …   
 
Tegen zevenen loop ik het kantoor aan de Trees Kinstraat binnen; een aantal collega's, met name bij DVG Regie c.q. het klantencontactcenter, is al druk aan het werk. Voor mij, tekstschrijver en medewerker communicatie bij DVG, staat eerst het halen van koffie op het programma. Daarna ‘naar boven’; computer aan, Yammer op interne berichten checken, e-mails lezen en wanneer nodig beantwoorden. Daarna ga ik over naar die andere  afwisselende orde van deze dag: aanbestedingen lezen, website updaten, franchiseportaal nalopen, interview inplannen, post voor een aangevraagde DVG-sticker voor een rolstoelbus gereed maken voor verzending, een start maken met deze blog, enzovoort. Tussendoor koffiepauze met collega’s, – altijd gezellig –, en een lunchpauze met een blokje om.  
 
Rond de klok van vier sluit ik de computer af, zeg mijn collega’s gedag en rijd weer naar huis. Van de vakantierust op de snelweg is helaas niets meer te merken. Het is druk en regelmatig wordt er driftig afgeremd en staat alles stil. ‘Waarvoor moest ik stilstaan?’ vraag ik mezelf altijd af wanneer na een aantal minuten alles zich weer in beweging zet en er niets te zien is wat de oorzaak van de opstopping zou kunnen zijn. (Gelukkig maar natuurlijk.) 
 
Als goed werkgever biedt DVG, - omdat het wat uitvoering van werk betreft ook kan -,  de mogelijkheid om hybride te werken. Voor mij betekent dat twee dagen ‘op kantoor’ en een dag vanuit huis: beter voor het milieu en reis- en tijdtechnisch gezien goed voor mij. Want vandaag, donderdag 28 juli, leek het een ‘iedereen werkt vandaag op kantoor’-dag. Tijd voor vakantie! 
 
Vakantie, werken, studeren? 
DVG wenst iedereen een mooie zomer toe!

Mooie zomer