​Primeur bij DVG-franchisenemer: De HaarsGroep op de weg met waterstofauto

‘Ik rij op waterstof!' In de regio Drechtsteden staat deze zin op één van de auto's van de HaarsGroep: de onderneming met vestigingen in Gorinchem, Papendrecht en Druten is met deze auto de eerste franchisenemer van DVG met een auto die rijdt op waterstof.

Met oog voor milieu en duurzaamheid is naast elektrisch rijden, waterstof binnen het weg- en personenvervoer aan een opmars bezig. Personenauto’s, taxi's, taxibussen, enzovoort, uitgerust met een brandstofcelsysteem tanken waterstof en stoten als restproduct slechts water uit.

De HaarsGroep beschikt momenteel over ruim 350 taxi’s en taxibussen en er werken plm. 425 mensen. De waterstofauto wordt sinds februari ingezet voor het Jeugdvervoer Zuid Holland Zuid. ‘Het bevalt goed, ook al moeten we nu nog naar Rhoon om te gaan tanken omdat daar het dichtstbijzijnde waterstoftankstation is,’ vertelt Patrick van den Oetelaar, projectmanager bij de HaarsGroep. ‘De verwachting is dat in oktober een waterstoftankstation op het bedrijventerrein DistriPark in Dordrecht is gerealiseerd. Daarna zullen er meer waterstofvoertuigen in gebruik worden genomen.’

Met de waterstofauto loopt de HaarsGroep in de pas met de ontwikkelingen binnen de regio Drechtsteden, waar grote plannen zijn op het gebied van waterstof. Zo is dus onlangs een besluit genomen m.b.t. tot het realiseren van een waterstoftankstation op het bedrijventerrein DistriPark Dordrecht en blijven Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, gemeenten en enkele grote bedrijven in de regio Drechtsteden rond de tafel zitten om in drie jaar tijd zes waterstoftankstations in de regio te realiseren.

​Primeur bij DVG-franchisenemer: De HaarsGroep op de weg met waterstofauto