Taxibussen met speciale cabine voor Taxi Geerets De Leeuw

DVG-franchisenemer Taxi Geerets De Leeuw uit het Limburgse Ospel heeft in samenwerking met Tribus in zeer korte tijd een cabine ontwikkeld waarmee taxichauffeurs in het doelgroepenvervoer veilig hun werk kunnen doen tijdens de coronacrisis. De cabine maakt het onder meer mogelijk om corona-patiënten te vervoeren zonder gevaar op besmetting.

Wegvallen vervoer
Door Taxi Geerets de Leeuw worden normaal zo’n 2.000 ritten per dag gereden. Dat aantal was door de coronacrisis gedaald naar slechts 190, ofwel iets minder dan 10 procent. Vrijwel al het werk is weggevallen./p>

Momenteel wordt alleen nog het noodzakelijke ziekenvervoer, bijvoorbeeld voor dialysepatiënten, gereden. Het overgebleven deel van het vervoer wil Taxi Geerets De Leeuw wel zo veilig mogelijk doen met het oog op het coronavirus. Chauffeurs die dat zelf willen wordt nu een extra veilige werkplek geboden met de door Tribus ontwikkelde cabines.

Snelle actie
Taxi Geerets De Leeuw is hiertoe overgegaan door het verzoek van opdrachtgever Omnibuzz om corona-patiënten te kunnen vervoeren zonder dat chauffeurs daarbij gevaar lopen op besmetting. Er werd meteen contact opgenomen met Tribus, dat voertuigen normaliter ombouwt om ze geschikt te maken voor rolstoelvervoer en ander doelgroepenvervoer. Door Tribus werden taxi’s voorzien van speciale cabines met doorzichtige plastic wanden.

In totaal heeft Taxi Geerets De Leeuw vier busjes laten voorzien van de speciale cabines. Vanaf maandag 23 maart worden de taxibusjes met chauffeurscabine ingezet. Op het moment dat de cabines niet meer nodig zijn, kunnen deze worden gedemonteerd en de voertuigen in hun oorspronkelijke staat worden hersteld.

Bus met bescherming tegen Corona

Taxibussen met speciale cabine voor Taxi Geerets De Leeuw