Wijkhopper tweede bij Taxi Innovatie Prijs 2018

De elektrische Wijkhopper van Stroomlijn is tweede geworden bij de uitreiking van de Taxi Innovatie Prijs 2018 tijdens de Taxi Expo. De Taxi Innovatie Prijs is een erkenning van innovatieve producten en diensten vanuit en voor de Nederlandse taxisector.

Nominaties
Voor deze unieke prijs waren uiteindelijk vijf producten en diensten genomineerd. Taxi NOF ging met de eerste prijs aan de haal. Het FiT4-systeem voor rolstoelvoertuigen van Bierman kreeg een kleine 10 procent van de stemmen en eindigde als derde. De elektrische Wijkhopper van Stroomlijn kreeg meer dan 30 procent van de stemmen.

Wijkhopper
De Wijkhopper is een vervoersvorm voor wmo-pashouders en 75-plussers in de Drechtsteden en is begin dit jaar als pilot getest is in Sliedrecht en Dordrecht.  Het behalen van de tweede prijs wordt gezien als een erkenning voor het harde werken van het projectteam Wijkhopper. De kwaliteit van de dienstverlening staat voorop bij deze nieuwe innovatie. De korte wachttijden, snelle ritten en lage instap staan hoog in het vaandel. Het idee is ontstaan doordat klanten sneller en gerichter vervoer nodig hebben op de korte afstanden en hier veel vraag naar is. Dit duurzame vervoersmiddel zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Voor het rijden op de Wijkhopper wordt gebruik gemaakt van taxichauffeurs, mensen die de ambitie hebben om chauffeur te worden en vrijwilligers. Stroomlijn gaat voor de Wijkhopper samenwerken met DVG-franchisenemers HaarsGroep en Taxi Stam en vrijwilligersorganisaties E-wheels, Baanbrekend Drechtsteden en de wijken zelf. Ook wordt samengewerkt met Munckhof en Qbuzz.

Wijkhopper tweede bij Taxi Innovatie Prijs 2018