Veilig Vrijwilligersvervoer

Veilig Vrijwilligersvervoer is een initiatief van Progress 4 Taxi, een onafhankelijke opleidingsinstantie en organisatieadviesdienst voor de personenvervoersbranche. Onze opleiders geven dagelijks instructie aan taxichauffeurs. Deze onafhankelijke adviseurs hebben ervaring op het gebied van contractvervoer. Daarnaast hebben zij ervaring met het inrichten van beroepsvervoersprojecten, vrijwillige vervoersprojecten en een mix daarvan.

Een onderzoek van Inspectie Leefomgeving en Transport heeft aangetoond dat met name het rolstoelvervoer, gereden door vrijwilligers, vaak niet voldoet aan de wet- en regelgeving omtrent veiligheid. Dit is natuurlijk een ongewenst gevolg van het inzetten van vrijwilligers. Hoewel wij gericht zijn op de beroepschauffeur, zijn wij van mening dat ook de kwaliteit van een vrijwillige chauffeur aan tenminste de minimumeis moet voldoen. Onze opleidingen en keuringen zijn gelijkwaardig aan die van de beroepschauffeur, echter er wordt geen officieel wettelijk examen afgenomen. Ons opleidingsprogramma zorgt ervoor dat:

  1. De vrijwilliger kennis heeft van zijn/haar verantwoordelijkheden en bevoegdheden als chauffeur;
  2. De vrijwilliger levensreddende handelingen kan verrichten wanneer dit noodzakelijk is;
  3. De vrijwilliger technisch en sociaal vaardig in staat is om passagiers in een rolstoel te vervoeren.
  4. Daarnaast bieden wij een medische keuring aan om er als opdrachtgever zeker van te zijn dat de vrijwillige chauffeur ook goedgekeurd zou zijn voor professioneel vervoer.

Wij geven bij het volgen van onze opleidingen een certificaat af, waarmee u ervan uit mag gaan dat de genoemde kennis en kunde aanwezig is om als een bekwaam vrijwillige chauffeur aan de slag te gaan.
Het certificaat heeft geen juridische geldigheid maar wij garanderen na het volgen van ons programma een betere vrijwillige chauffeur!

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Stuur een mail naar info@progress4taxi.nl of bel naar 088 – 10 50 130.


Veilig Vrijwilligersvervoer